«Профi-Fest» – cвято краси, молодостi, таланту



Лютий виявився щедрим на рiзноманiтнi навчально-виховні заходи в Державному навчальному закладi «Сєвєродонецький професiйний лiцей».     Значущою подiєю в житті ліцею став випуск трьох учнiвських груп. У закладі вже стало доброю традицiєю, аби випускнi роботи мали можливiсть подивитися та оцiнити не тiльки члени екзаменацiйних комiсiй. Державна квалiфiкацiйна  атестацiя вже не в перший раз проводиться в актовiй залi iз запрошенням педагогiчного та учнiвського колективiв лiцею, представникiв пiдприємств, а також батькiв випускникiв i школярiв мiста. 1 лютого свої дипломи захистили колишнi дев’ятикласники, а тепер здобувачі атестатiв про повну загальну середню освiту та дипломiв квалiфкованого робiтника за професiєю «Перукар (перукар-модельєр). Візажист. Візажист-стиліст.» А вже 14 i 15 лютого захищали дипломнi роботи учнi груп за професiями «Кравець» i «Перукар (перукар-модельєр). Візажист».

15 лютого відбувся  цьогорiчний Профі-Fest.  Глядацька зала захоплено вітала дефiле кравцiв, під час якого було представлено 5 моделей жiночих курток, 8 моделей пальт, 3 моделі жіночих жакетів і навiть хутряне напiвпальто з норки. Випускниці визначили собiвартiсть виготовлених виробiв, яка  в рази була меншою за ринкову.  Яскравим доповненням дефіле стала демонстрацiя костюмів Дiда Мороза та Снiгуроньки, колекцiї суконь до Дня вишиванки, а також дитячого одягу.

Потiм кравцiв змiнили перукарi-вiзажисти. Гучними оплесками глядачi зустрiчали сучаснi образи в романтичному, фольклорному, фантазiйному стилях. Випускницi доклали чимало зусиль, аби виглядати гiдно на державному iспитi. Були використані рiзноманiтнi технiки та технологiї фарбування та укладання волосся за допомогою сучасного інструменту, застосовано багато доповнень до зачiсок, продемонстровано майстернiсть i творчiсть при виконаннi макiяжу.

Щиро вітаємо випускниць Сєвєродонецького професiйного лiцею з успішним завершенням навчання. Дівчата виявили справжній талант, знайшли справу свого життя, отримавши цікаву професію. Тепер попереду в них – дивний світ праці і творчості.