Здобуток юннатів Луганщини у національно-патріотичному вихованні



Щорічно Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки України проводить Всеукраїнську дитячо-юнацьку еколого-патріотичну гру «Паросток».

Гра проводиться з метою посилення патріотичного виховання учнівської молоді та активізації засобів системи національно-патріотичного виховання. Основними завданнями гри є: формування нового українця, який діє на основі національних та європейських цінностей, готовності до активної громадянської позиції та екологічної діяльності; розвиток пізнавального інтересу, логічного мислення; виховання громадянина-патріота України, бережливого і шанобливого ставлення до традицій українського народу.

Для Луганської області цей напрямок роботи є дуже важливим. Участь у грі проводиться протягом всього року і включає в себе багато аспектів дослідницької, практичної, пропагандистської роботи з вивчення та збереження природи рідного краю. Приємно відзначити, що у 2020 році за наслідками участі у Всеукраїнській дитячо-юнацькій еколого-патріотичній грі «Паросток» учні Старобільської ЗОШ ІІ-ІІІ ступенів №2 Старобільської районної ради посіли ІІ місце. Вони нагороджені грамотою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України.

Всього у Всеукраїнській дитячо-юнацькій еколого-патріотичній грі «Паросток» взяли участь педагогічні, учнівські колективи, вихованці 80 закладів загальної середньої та позашкільної освіти з 19 областей України.

Вітаємо юних натуралістів Старобільської ЗОШ ІІ-ІІІ ступенів № 2 та їх керівників Світлану Петрівну Раушкіну та  Світлану Анатоліївну Дубейко з такою вагомою перемогою!