Обласна вікторина до Дня Конституції України



28 червня 1996 року депутати Верховної Ради ухвалили Конституцію України. Народні обранці працювали усю ніч з 27 на 28 червня безперервно 23 години і під час голосування «ЗА» висловилися 315 парламентарів.

Ухвалення Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені. Сьогодні, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну українці по-новому сприймають значення цінностей, закладених у Конституції України – свободу, честь, гідність, життя.

З метою вивчення молоддю Луганщини передісторії прийняття Конституції, обставин ухвалення документу, ознайомлення зі змістом Конституції України, 28 червня 2023 року відбулася обласна краєзнавча вікторина до Дня Конституції України. Захід був організований онлайн Департаментом освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації та Луганським обласним центром дитячо-юнацького туризму і краєзнавства. До участі запрошувалися учні 8-11 класів закладів загальної середньої освіти, вихованці закладів позашкільної освіти та здобувачі освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти Луганської області.

У вікторині взяли участь 250 здобувачів освіти з 13 громад області (Білолуцької, Гірської, Красноріченської, Кремінської, Лисичанської, Нижньодуванської, Попаснянської, Рубіжанської, Сватівської, Сєвєродонецької, Чмирівської, Шульгинської та Щастинської), з ВПУ № 92 м. Сєвєродонецька, Золотівського професійного ліцею та Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства.

Учнівська молодь Луганщини показала достойний рівень знань Конституції України – документу, що став першою основою для самостійної та незалежної української держави. Сподіваємося, що згодом наша молодь буде активною у розбудові правової держави, демократії та справедливості в країні. Бажаємо всім нових звершень заради реалізації принципів Основного Закону України.

Дякуємо усім за участь! Вітаємо зі світом!